ДЕНОТ НИЗ ФОТОГРАФИИ

Луѓе намачкани со црна кал, богата со минерали, скокаат и позираат во близина на езерото Тус во рускиот регион Какасија, околу 370 км југозападно од сибирскиот град Краснојарск. Секоја година Русите од различни региони доаѓаат на езерото Тус, каде што кампуваат и се капат во горко-солена вода. Тие мислат дека црната и сината кал што ја мачкаат на себе има лековити својства.
Останати галерии