Број 3650  понеделник, 08 август 2011
прва страница Архива контакт редакција маркетинг претплата
Втора страница
На прво место
Политика
Македонија
Економија
Хроника
Едиторијал
Мислења
Писма
Свет
Култура
Спорт
Скопје
Забава
Некролог
Хороскоп
Што прават денеска
Онлајн вести








Site Meter
Забава

По ваш вкус

Панирани ролнички од бело месо

ПОТРЕБНО Е:

l Состојки: 1 парче бело пилешко месо, шунка, кашкавал, зачини, лебни трошки, брашно, 2 јајца, масло за подмачкување

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Месото се одвојува од коските, се сече на шницли за да се исчукаат тенко и се зачинуваат по желба: црн пипер, сол, оригано... Колку што има шницли, исто толку се потребни и кругови шунка. На секоја шницла се реди по еден круг шунка и по еден лист кашкавал. Така подготвената шницла се витка во ролат, па се валкаат во брашно, изматени јајца, лебни трошки и се пржат додека не поруменат. Оние што не се вешти, можат ролничките да ги прицврстат со чепкалки за да не се раздвојуваат при пржењето. Или пред панирањето да се стават неколку минути во фриз за да се стегнат.


#
Статијата е прочитана 703 пати.

Испрати коментар
Најди! во Утрински
Забава
Алчноста не е дел од мене
„Илинденски денови 2011“ - нов сјај на старите вредности
Забрана за Бред Пит да се гледа со Анистон
Скандал со 10-��одишната манекенка
Сопругот ја молел Џеј Ло да и' се врати

"""